Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ презентував фотовиставку «Наш Афон»

Понеділок, 28.12.2015 11:27

IMG_6125124 грудня, напередодні Різдвяних свят, в бібліотеці Дружби Народів відбулась презентація інформаційно-просвітницького проекту фотовиставка “Наш Афон” грецького фотохудожника Костаса Асіміса. Цього разу відкриття відбулось в напрочуд світлій атмосфері. Присутні з великим захопленням та цікавістю слухали інформацію стосовно цьої Святої Землі. Родзинкою даного відкриття став музичний виступ від автора виконавця, місіонера, керівника клубу авторського мистецтва що діє при просвітницькому центрі кафедрального собору УПЦ, ієрея Володимира Шинкарука.

Кожний з музичних творів – просто і в той же час глибоко передає справжні православні ціності та істни. І на завершення від екскурсовода, в особі Юрчук Людмили Михайлівни, адміністратора виставки, всі охочі змогли долучитися до перегляду експозиції. Організатори висловлюють щиру подяку за допомогу в проведенні даної виставки колективу бібліотеки Дружби Народів та благочинному Подільського благочиння прот. Тимофію Костюченку, який нажаль не зміг бути присутнім на даному заході.

Свята гора Афон не може залишити байдужою жодну душу, адже душа за природою – християнка. За переказами, Сама Пресвята Богородиця проповідувала тут віру в Христа і отримала від Бога цю землю в Свій Уділ. Тому Афон називають Уділом або Садом Пресвятої Богородиці. Це одне з найсвятіших місць на землі, що випромінює незриме Небесне сяйво.  Протягом багатьох століть ченці – люди, які пішли від мирської суєти заради спілкування з Богом – моляться тут за весь світ. Життя на Афоні йде по зовсім іншим – духовним законам.

У бібліотеці Дружби Народів, виставка триватиме до кінця січня 2016р. ВХІД ВІЛЬНИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *