Молебен в іконописній школі прп. Аліпія Печерського перед початком навчального року

П’ятниця, 12.10.2018 12:54

6 жовтня 2018 р. розпочався навчальний рік іконописної школи на честь преподобного Аліпія Печерського. По благословінню архієпископа Бородянського Варсонофія в Андріє-Володимирівському храмі на місці будівництва Кафедрального собору м. Києва для учнів іконописної школи був звершений молебен перед початком навчання.                                        

ikonopismoleben1

Молебен звершував прот. Павло Білий, директор Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору УПЦ. Учні школи молитовно просили Господа дарувати вдосконалення художніх навиків та розвитку таланту іконопису.

ilchihin4Після молебну прот. Павло Білий звернувся до всіх зі словом привітання та настанови. В проповіді о. Павло акцентував увагу учнів на тому, що Господь як Творець усього, Своїм прикладом закликає кожну людину бути творцем нового та прекрасного. Бути не розрушителем, а тим хто відображає “Горній світ” за допомогою фарб та пензликів.

У цьому році нового набору у школу не відбувалося. Проте звільнилося три вакантних місця для навчання.

► Навчальна програма школи передбачає вивчення: академіного рисунку, іконописної практики, теорії Закону Божого, теорії іконопису та іконології.

► В школі викладаються правила написання канонічної ікони темперною технікою та золочіння ікон сусальним золотом. В школу приймаються учні, котрі мають хоча б базові навики рисунку.

► Школа трьохрічна. Програма іконописної практики передбачає наступне. В першому класі викладається техніка написання фрагментів ікони на основі яїчної темпери (горки, архітектура, бороди, складки одягу). В другому класі темперою пишуться фрагменти рук та ніг. Також, головною роботою у другому класі є написання першої ікони свого святого. В третьому класі учні будуть писати ікони Двунадесятих свят або ікони зі складними композиціями. Окрім цього на кожен урок передбаченно виконувати прорись.

► З академічного рисунку передбачено проробити основні композиції з підручників і з натури, оскільки школа почала закуповувати гіпсові фігури.

► Теорія також передбачена на кожен урок. Викладаються основи Православного віровчення, Старий і Новий Завіт, основи літургіки, іконописна теорія та техніка написання канонічної ікони. Теоретичні уроки доповнюються ілюстративними презентаціями.

Для запису в школу пришліть SMS повідомлення з Вашими контактами на номер 050-9497242 (Для прикладу: маю бажання записатися в Іконописну школу на честь Аліпія Печерського, ім’я, тел.).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *