Поминовение погибших. Ночная и дневная поминальные Литургии в храмах Кафедрального собора УПЦ

Неділя, 23.02.2014 19:40

В ночь с 21 на 22 февраля на территории Кафедрального собора в храме Всех святых была отслужена ночная поминальная литургия в память всех погибших людей в вооруженном конфликте в Украине.Богослужение возглавил митрополит Переяслав-Хмельницкий и Вишневский Александр. В воскресение 23 февраля на утренних литургиях в Андрее-Владимирском храме и в храме Всех святых были сугубые молитвы о душах погибших в эти трагические для страны  дни.

21 лютого, вийшло розпорядження Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира.

«У зв’язку з трагічними подіями в Україні та загибеллю людей благословляю 22 лютого в день Вселенської Батьківської суботи в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви особливо пом`янути всіх зхагиблих та помолитися за упокій їх душ та прощення гріхів без розподілу за політичною або будь-якою іншою ознакою, – ідеться у тексті документу.

Перед Богом немає ані правих, ані лівих; ані міліціонера, ані протестувальника. Церква молиться за упокій їх душ, за прощення гріхів та Боже милосердя до тих, хто передчасно постав перед Нелицемірним Суддею і Милосердним Богом.

Одночасно закликаю всіх церковних і нецерковних організаторів масових заходів скасувати всі розваги на Масляну.

Українська Православна Церква закликає віруючих молитвою і каяттям готуватися до Прощеної неділі та Великого посту та пропонує продовжити дні жалоби за загиблими до Світлого Христового Воскресіння, перед яким настане 40-й день від їхньої загибелі».

sobor.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *