АНОНС: Лекція науковця і архієрея Елладської Православної Церкви митрополита Месогійського і Лавреотікійського Миколая

Середа, 26.10.2016 12:12

image 200x300У неділю, 30 жовтня 2016, о 18:00 у галереї “Соборна” (вул. Залізничне шоссе 3, ст. метро Либідська, Просвітницький центр кафедрального собору УПЦ) відбудеться зустріч з відомим і авторитетним архієреєм Елладської Православної Церкви, у минулому – вченим-астрофізиком, нині митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм (Хаджиніколау).

У рамках заходу митрополит Миколай виступить з лекцією на тему «Біль, страждання, смерть: християнський погляд» та відповість на питання аудиторії.

Митрополит Месогійський і Лавреотікійський Миколай є однією з найяскравіших особистостей Православного світу сьогодення. Випускник Гарвардського університету і Масачусетського технологічного інституту, де здобув освіту по астрофізиці, інженерній механіці, медицині та біоінженерії, співробітник Національної адміністрації аеронавтики і космосу США (NASA), потім – афонський монах, а сьогодні – архієрей та голова Комітету з питань біоетики при Священному Синоді Елладської Православної Церкви, владика поєднує в собі постаті водночас богослова і науковця з великим духовним і життєвим досвідом.

Його книга «Свята Гора – найвища точка Землі» доступна у перекладі російською мовою і присвячена Святій Горі Афон – місцю, що одного разу назавжди змінило життя випускника Гарварду і відкрило для нього новий вимір Всесвіту, недоступний для приладів і теорій.

cover 300x230Ця книга є щоденником подорожей митрополита Миколая на Афон у 70-ті роки XX століття і в наші дні, у якій автор ділиться з читачем своїм досвідом, роздумами і баченням Святої Гори, у той же час знайомлячи його з відомими постатями афонських подвижників – преп. Паїсія Святогорця та Герасима Мікраянанніта.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ запрошує всіх бажаючих послухати лекцію шанованого гостя та долучитися спілкування з однією з найяскравіших особистостей Православного світу сьогодення. Після лекції буде можливість поставити запитання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *